UN RELAT SOBRE EL CONEIXEMENT DE LA TERRA

Del 16 al 20 de juliol del 2018.

La Universitat de Barcelona organitza aquest curs per mostrar que existeix una clara correlació entre les característiques de la Terra i  la vida quotidiana, ja sigui des del punt de vista personal o com a  col·lectivitat.

L’objectiu del curs és donar una visió de com sha arribat al coneixement actual dalguns  aspectes del nostre planeta i mostrar que, gràcies a les experiències  quotidianes, sabem més coses de les que ens pensem o, si més no, som  capaços de deduir-les.

Els temes que es tractaran sagrupen en cinc blocs:              

A.    Com shan mesurat les dimensions i forma de la Terra i com els seus moviments ens donen les pautes temporals de la nostra vida.              

B.    La teoria de la tectònica de plaques,  que unifica observacions geològiques i geofísiques, ens explica la configuració canviant de continents i oceans i la formació de les serralades de muntanyes.              

C.    El clima de la Terra ha variat al llarg del temps, com? I per què? Un cop dull a les glaceres i a lAntàrtida.              

D.    Tècniques no invasives destudi de linterior i de la superfície de la Terra.               

E.     La Terra com a suport físic de la vida i lactivitat dels humans. Com  ens afecten els desastres naturals i com podem aprofitar  lactivitat de la Terra que els  produeix per al benefici de la societat.

El curs té una durada de 20 hores, i s’impartirà a Barcelona  del 16 al 20 de juliol, en horari de 16 a 20.30 h.

Es pot consultar tota la informació accedint al següent ENLLAÇ.

 

(Font/Imatge: UB)

Publicat el 29 de maig del 2018