UNA GEÒLOGA COL·LEGIADA FINALISTA D’UN PREMI A L’ANGLATERRA DEL BREXIT

Rosor Soler.

Rosor Soler, geòloga col·legiada del COLGEOCAT, està treballant actualment a Londres, col·laborant en l’ambiciós projecte d’expansió del CrossRail, la xarxa ferroviària de Londres. Ha estat seleccionada per als premis The European Women in Construction and Engineering Award’s i ha quedat finalista, juntament amb altres 4 dones, en la categoria Best Woman In Tunnelling & Underground Construction.

La guanyadora serà escollida en una gala el 24 de maig.   

Segons el Departament d’Enginyeria Civil i Construcció de la Universitat de Loughborough, Regne Unit, i atenent el paper rellevant de la construcció en el creixement econòmic, aquest sector productiu continua sent majoritàriament masculí, i malgrat el paper creixent de les dones com a responsables en la presa de decisions, les seves aportacions no queden reflectides.

Del total de la plantilla d’aquest sector al Regne Unit, només un 11% són dones, i la majoria d’aquests llocs de treball es desenvolupen en oficina, només el 2% de treballs manuals.  

Al sector de l’enginyeria al Regne Unit, només el 9% dels professionals són dones; el 18% a Espanya; un 26% a Suècia; i el 20% a Itàlia.  

L’objectiu dels premis és reconèixer el seu paper, fent més atractives aquestes indústries per les dones que valorin realitzar una carrera en aquests sectors, i alhora animar a les empreses a impulsar el seu potencial.

Des del COLGEOCAT li transmetem la nostra enhorabona i li desitgem molta sort pel proper 24 de maig.

 

(Imatge: Wice Awards. Rosor Soler)

Publicat el 18 de maig del 2017