Una llei exigeix solvència a les constructores

El Govern ha aprovat el projecte de llei de captació de finançament en els mercats pels concessionaris d’obres públiques.

Una de les principals novetats és que sexigirà una major solvència a les constructores que licitin les concessions administratives d’infraestructures, fonamentalment autopistes i autovies. Així, en el text del projecte consta que les companyies adjudicatàries hauran de tenir uns fons propis (el mínim de matalàs de diners exigibles) de, almenys, el 10% de les inversions que requereix l’obra adjudicada.
D’altra banda, la norma intenta ajudar a les constructores a aconseguir finançament en un moment en el qual la banca és reticent a prestar diners i demana més garanties. Per facilitar això últim, l’Estat concedirà avals i crèdits participatius a les constructores que guanyin concessions d’infraestructures.
El ministre de Foment, José Blanco, vol potenciar les concessions d’infraestructures i la col·laboració públic-privada. De fet, prepara un pla d’inversió extraordinària de 15.000 milions per als propers tres anys.

PÚBLICO

Publicat el 16 de novembre del 2009