Una llosa a dos metres sota el nivell del mar suportarà lestació de la Sagrera

Adif licita per 677 milions la construcció de lestructura, lobra més important de la dècada segons lalcalde Hereu

Lestació ferroviària de la Sagrera, la més gran de Catalunya, saixecarà en una cubeta de 40.000 m2 de superfície excavada a una profunditat de dos metres sobre el nivell del mar. Lestructura de les cinc plantes se situarà en una llosa de formigó de quatre metres de gruix que farà de fonament i resistirà la pressió de laigua i el terreny.

Adif ha licitat per 677 milions lestructura de la nova estació obrint així una etapa de sis anys dobres que shauran diniciar entre la primavera i lestiu. El termini per enllestir el projecte és de quatre anys i mig, un total de 54 mesos.

Segons lalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es tracta duna licitació històrica i de lobra més important de la dècada. Serà ledifici més gran de la ciutat, en bona part soterrat, i els responsables de lobra destaquen la seva complexitat: com un enorme castell prefabricat dins la cubeta, segons declara el director general de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, Joan Baltà.

El nivell inferior serà la plataforma de vies dels trens de rodalies i regionals, per sobre hi haurà el seu vestíbul, que connectarà amb les línies L4 i L9 del metro. La plataforma del TAV saixecarà un pis per sobre i shi superposarà el vestíbul que li correspon. El cinquè nivell, el superior, serà un passeig que servirà de coberta de lestació.

El Punt

Publicat el 30 de desembre del 2009