Volcandpark 2012

Ha finalitzat el Congrés Volcandpark, celebrat a la ciutat d’Olot, entre el 21 i el 25 de maig de 2012.

Els principals components de les jornades han estat:
– la gestió d’espais volcànics protegits;
– els valors científics i la recerca en els espais volcànics protegits;
– la comunicació del valor del patrimoni a través de l’educació i la interpretació;
– i el geoturisme com un factor econòmic i de desenvolupament sostenible de la comunitat en espais volcànics protegits.

Amb presentacions de científics i gestors d’arreu del món (EEUU, Hawai, Austràlia, Mèxic, Nova Zelanda, França, Costa Rica, Portugal, Azores, Espanya, Islàndia, França, Cap Verd…), cada jornada estava distribuïda en un dia de treball, mantenint espais de debat i reflexió sobre les diferents xerrades a darrera hora del matí i del capvespre.
A la meitat del congrés es van realitzar quatre sortides de camp enfocades en les temàtiques tractades.

Paral·lelament al Volcandpark, es va desenvolupar el YoungVolcandParc, on van participar infants i adolescent garrotxins.

Ambdós congressos van tenir punts de trobada diària, ja fos en la sala d’actes (reconstruïda dins la única plaça de toros feta amb pedra volcànica de la Península Ibèrica i habilitada amb traducció simultània anglès-català), bé a la finalització de la sortida de camp amb l’exposició del mural infantil, o a la festa de cloenda amb la lectura del manifest dels estudiants de primària i secundària de la Garrotxa, als participants de Volcandpark i a les diferents institucions.

D’entre els diversos espais naturals volcànics protegits, finalment Hawai serà la seu del segon congrés Volcandpark, que tindrà lloc el 2014.

(Imatge: Infants participants al YoungVolcandParc)

Publicat el 30 de maig del 2012