XARXA IBÈRICA D’ESPAIS GEOLÒGICS

Presentada a la XXII reunió de la CPG de la SGE.

Existeixen diferents indrets a la península Ibèrica, en els quals es realitzen accions molt positives, dirigides a la valorització i a la conservació del Patrimoni Geològic i del Patrimoni Miner.

Tenint en compte que les característiques d’aquests indrets són molt variades i heterogènies, i per tal d’iniciar una col·laboració entre aquests espais distribuïts arreu de Península, s’ha creat la Xarxa Ibèrica d’Espais Geològics.

De 7 territoris que hi formàven part inicialment, actualment ja són 18, entre Parcs Geològics, Parcs Geològics i Miners, Parcs Culturals, Museus Miners, Parcs Miners, entitats destinades a valorar el Patrimoni Geològic i Miner, Museus de Geologia, Museus de Mineralogia, etc.

Uns són municipals, altres comarcals, altres regionals. Uns són privats i altres són públics. Tots estan localitzats a la península Ibèrica, si bé pròximament n’hi formaran part d’insulars.  

Han quedat exclosos els Geoparcs, per què ja tenen la seva pròpia xarxa, així com els centres situats dintre dels Geoparcs.  

Dintre de la xarxa hi ha alguns indrets de Catalunya, com el Museu Miner de Bellmunt, el Museu Miner de Cercs, el futur Parc Geològic i Miner del Solsonès i les Salines Deprivà (o de Vilanova de la Sal).

Aquesta Xarxa fou presentada amb èxit a la trobada científica celebrada a Maó.

Es pot ampliar tots els detalls accedint a la PRESENTACIÓ.

 

(Font/Imatge: Xarxa Ibèrica)

 

Documents adjunts XARXA IBÈRICA D’ESPAIS GEOLÒGICS:
Publicat el 12 de juny del 2017