XERRADA DIVULGATIVA A FCC

Dimarts 27 de novembre.

D’entre els objectius de la Comissió de Divulgació de la Geologia del COLGEOCAT, es va plantejar anar a empreses del sector privat, per difondre la necessitat d’incorporar geòlegs dintre de les seves tasques.

Fruit d’aquest treball, el passat dimarts dia 27 de novembre es va impartir una xerrada sobre el paper de la geologia a l’obra civil, a la Delegació de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) Barcelona. Van assistir 20 persones, una bona representació de Caps d’Obra, Assistents de Cap d’Obra i Caps d’Oficina Tècnica.

El nostre company Ramon Costa, participant de la Comissió de Divulgació de la Geologia, acompanyat de Lluís Fructuoso com a membre del Consell de Govern del COLGEOCAT, va exposar tota una sèrie d’exemples de com la geologia pot aportar un valor afegit als projectes i obres, amb molts exemples de diferents obres hidràuliques.

Les experiències presentades per Ramon Costa, algunes de les quals eren grans obres realitzades al Pirineu, com la central reversible de Moralets, amb un paper destacat de la geologia en la seva execució, van generar molt interès entre les persones assistents.

Agraïm la disposició de Fomento de Construcciones y Contratas, i especialment a Dídac Plana, del Geotechnical Department de FCC Citizen Services, qui també va exposar a la jornada el seu compromís amb el paper que la Geologia ha de tenir a l’obra civil.

Esperem expandir aquest format en properes experiències amb empreses privades, amb la finalitat de crear la necessitat de comptar amb els professionals de la geologia en diferents àmbits.

 

(Imatge: exposició de Ramon Costa, acompanyat de Lluís Fructuoso. FCC)

Publicat el 29 de novembre del 2018