8a EDICIÓ POSTGRAU EN VULCANOLOGIA

PROMOGUT PER LA FUNDACIÓ UNIVERSIAT DE GIRONA I LA FUNDACIÓ D’ESTUDIS SUPERIORS D’OLOT.

La 8a edició de Postgrau en Vulcanologia pretén explicar el funcionament dels volcans, els seus riscos beneficis. El marc de la zona volcànica de la Garrotxa ofereix la possibilitat de combinar les sessions teòriques amb la visita diferents afloraments per interpretar els productes del vulcanisme, així com simular possibles riscs volcànics i analitzar en detall la integració dels volcans a la societat.

El curs pretén repassar els últims descobriments sobre dinàmica de les erupcions volcàniques i els seus efectes, predicció i prevenció d’erupcions, vigilància dels volcans, aprofitament econòmic dels volcans i aspectes educatius i d’integració dels volcans a la societat.

El curs inclou sessions teòriques en què s’exposaran els principals conceptes de la vulcanologia actual combinades amb sessions de camp per aprendre els mètodes d’estudi dels dipòsits volcànics i l’aplicació de tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància; també es faran sessions pràctiques sobre l’aplicació de mètodes i tecnologies de laboratori, gestió de bases de dades i tractaments numèrics.

El postgrau s’adreça a titulats universitaris relacionats amb la temàtica com geòlegs, geògrafs, biòlegs, ambientòlegs, físics, enginyers tècnics, etc. A doctorands i doctors interessats en la vulcanologia. A tècnics de protecció civil, gestors d’emergències volcàniques i professionals que es dediquen a la vigilància i el risc volcànics. També estudiants universitaris i públic en general interessat en aquesta temàtica (en aquest cas obtindran certificat d’assistència).

El curs s’impartirà a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olotdel 7 al 20 d’octubre de 2019, en horari de dilluns a diumengede 9 a 13 h i de 14.30 a 18.30 h. Els dies de sortida de camp les sessions són de 9 a 19 h i l’últim dia del curs és de 9 a 14 h.

Places limitades a 25 alumnes.

Es pot consultar tota la informació detallada al següent ENLLAÇ o al FULLETÓ INFORMATIU.

Publicat el 2 de maig del 2019