PROMOGUT PER LA FUNDACIÓ UNIVERSIAT DE GIRONA I LA FUNDACIÓ D’ESTUDIS SUPERIORS D’OLOT.
La 8a edició de Postgrau en Vulcanologia pretén explicar el funcionament dels volcans, els seus riscos i beneficis. El marc de la zona volcànica de la Garrotxa ofereix la possibilitat de combinar les sessions teòriques amb la visita a diferents afloraments per interpretar els productes del vulcanisme, així com simular possibles riscs volcànics i analitzar en detall la integració dels volcans a la societat.
El curs pretén repassar els últims descobriments sobre dinàmica de les erupcions volcàniques i els seus efectes, predicció i prevenció d’erupcions, vigilància dels volcans, aprofitament econòmic dels volcans i aspectes educatius i d’integració dels volcans a la societat.
El curs inclou sessions teòriques en què s’exposaran els principals conceptes de la vulcanologia actual combinades amb sessions de camp per aprendre els mètodes d’estudi dels dipòsits volcànics i l’aplicació de tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància; també es faran sessions pràctiques sobre l’aplicació de mètodes i tecnologies de laboratori, gestió de bases de dades i tractaments numèrics.
El postgrau s’adreça a titulats universitaris relacionats amb la temàtica com geòlegs, geògrafs, biòlegs, ambientòlegs, físics, enginyers tècnics, etc. A doctorands i doctors interessats en la vulcanologia. A tècnics de protecció civil, gestors d’emergències volcàniques i professionals que es dediquen a la vigilància i el risc volcànics. També estudiants universitaris i públic en general interessat en aquesta temàtica (en aquest cas obtindran certificat d’assistència).
El curs s’impartirà a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, del 7 al 20 d’octubre de 2019, en horari de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 14.30 a 18.30 h. Els dies de sortida de camp les sessions són de 9 a 19 h i l’últim dia del curs és de 9 a 14 h.
Places limitades a 25 alumnes.
Es pot consultar tota la informació detallada al següent ENLLAÇ o al FULLETÓ INFORMATIU.