El cabal ecològic que proposa Espanya per a l’Ebre no convenç la PDE

La Plataforma per a la Defensa de l’Ebre no confia en que el Govern vulgui incrementar el cabal fins als 200 metres cúbics per segon

El portaveu de la Plataforma per a la Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, considera que la informació sobre la pretensió del Govern espanyol de duplicar el cabal ecològic del riu Ebre no és més que un globus sonda. Aquesta reacció per part de la PDE es produeix arran d’una notícia publicada per El País, on s’assegura que el Ministeri de Medi Ambient planeja duplicar el cabal mínim l’Ebre que passaria dels 100 als 200 metres cúbics per segon- i també del Tajo.

D’acord amb aquestes informacions, la quantitat d’aigua que circula pels canal de reg d’ambdós marges, uns 70 metres cúbics per segon, estaria inclosa en aquest total suposadament pretès pèl Ministeri en relació a l’Ebre. La PDE vol que la revisió del pla hidrològic de la conca de l’Ebre inclogui el règim de cabals aprovat per la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, que va dels 227 metres cúbics per segon als 397 metres cúbics per segon per al tram final del riu.

Avui

Publicat el 23 de setembre del 2010