EL RISC DE DESPRENIMENTS A LA XARXA VIÀRIA I FERROVIÀRIA DE CATALUNYA

1ª taula de treball de l’Observatori del GeoRisc.

El passat dimarts 25 d’abril es va celebrar a la seu del COLGEOCAT la primera taula de treball de l’Observatori del GeoRisc sobre EL RISC DE DESPRENIMENTS A LA XARXA VIÀRIA I FERROVIÀRIA DE CATALUNYA amb representants de l’administració i de la societat civil, que van aportar una visió professional més àmplia a la temàtica posada a debat.

L’Observatori del GeoRisc és un projecte impulsat pel COLGEOCAT com una eina de reflexió amb vocació de servei que analitza de forma anual, monogràfica i transversal un fenomen geològic natural que afecti al territori de Catalunya. Lobjectiu és recollir totes les informacions, analitzar els impactes, les dades objectives i labast territorial daquest fenomen de cara a poder establir les propostes de gestió del risc més efectives. Alhora l’Observatori del GeoRisc esdevé també un element de referència per a la consulta i formació permanent de qualsevol fenomen geològic; així com a gabinet de crisi, de suport tècnic-professional a les administracions i la societat en situacions d’emergència.   

Enguany el tema monogràfic que es tractarà és: "EL RISC DE DESPRENIMENTS A LA XARXA VIÀRIA I FERROVIÀRIA DE CATALUNYA". En Ramon Pérez, President del COLGEOCAT, va donar la benvinguda als assistents; i a continuació, en Xavier Cuello, Vicepresident del COLGEOCAT, va presentar l’Observatori del GeoRisc i els seus objectius. En Joan Manuel Vilaplana, del grup RisKNat de la UB i membre de l’Observatori del GeoRisc, va fer una breu exposició del projecte per aquest 2017. Tancava la Taula en Joan Escuer, expresident del COLGEOCAT i membre també de l’Observatori del GeoRisc.  

A continuació es va obrir un torn de paraula de la Taula de Treball, que estava conformada per:

– Sra. Eugènia Àlvarez, Tècnica en Prospeccions de la Subdirecció General d’Explotació Viària, de la Direcció General de Carreteres, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

– Sr. Josep Comelles, Responsable d’Infraestructura de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Sra. Montse Roman, Responsable d’Operacions de la Direcció General de Protecció Civil, Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

– Sr. Martí Massot, Tècnic de la Fundació Reial Automòbil Club de Catalunya.

– Sr. Àlvar Garola, membre de la Comissió d’Economia Territorial i Urbana del Col·legi d’Economistes de Catalunya

– Sr. Alejandro E. Luján, Delegat a Catalunya del Consorci de Compensació d’Assegurances.

– Sr. Eduard Ribot, Jurista especialista en Dret Ambiental.

– i el Sr. Pere Buxó, Cap de l’Àrea de Geotècnia i Prevenció de Risc Geològic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La reunió va finalitzar establint els objectius i la programació de la següent taula de treball. Properament farem pública l’acta amb les conclusions d’aquesta reunió.

Agraïm a tots els assistents la seva participació i implicació, així com les seves aportacions.

 

(Imatge: COLGEOCAT. Assistents a la reunió)

 

 

Publicat el 28 de abril del 2017