EL VALOR DE LA TRANSFORMACIÓ TECNOLÒGICA A BANC SABADELL

Per Manuel Tresánchez, sotsdirector general i director de Màrqueting i Banca Minorista de Banc Sabadel.

Els nous temps comporten canvis i aquests, alhora, capacitat dadaptació. El sector financer fa temps que està en procés de transformació, la qual cosa passa per loptimització de la tecnologia. Tots som conscients que Internet i les xarxes socials han generat nous models de relació o comunicació. Fins no fa gaire temps, la competència en la banca espanyola havia consistit a ocupar un territori amb una xarxa doficines que permetessin la proximitat amb el client.   

Avui, en canvi, sense oblidar la banca tradicional, és urgent ocupar el territori en línia mitjançant plataformes digitals en web i en mòbil i amb una marca diferenciada i notòria. Tant els nous canals com els tradicionals han de lliurar el que la marca promet amb una experiència dús insuperable. Però anem mica en  mica. El consumidor, sobretot el digital o millennial, està empenyent la banca per canviar els seus paradigmes. La pregunta és: aquest canvi implica ser altament competitius via web i mòbil?, és aquí on rau la transformació de la banca o cal ser més obert de mires?  

A Banc Sabadell, creiem que el debat queda desenfocat si centrem el canvi del nostre sector en la simple idea de potenciar els canals tecnològics com ara la banca mòbil i la banca en línia per donar respostes als nous desafiaments. Aquests dos canals, sens dubte, són molt importants, però són només un parell de capítols dun llibre, el de la transformació de la banca, molt més ampli i ric. Per nosaltres, aquest canvi es nodreix de diversos conceptes: innovació, tecnologia, digitalització, valor afegit, proximitat, experiència del client i factor humà. Avui sembla que el futur de la banca depengui de lèxit del desenvolupament digital. La digitalització tan sols és una part del tot. Concebem la transformació com una visió de 360º, en què cada angle daquesta visió constitueix parcel·les que sinterrelacionen.  

Un exemple daixò el podem veure amb nostra darrera campanya, 100 Respostes Immediates, adreçada a comerços, petits negocis i autònoms i que més endavant ampliarem al conjunt dempreses. Gràcies als nostres departaments dinnovació, tecnologia i digitalització, estem oferint als nostres clients dos valors afegits: millor capacitat de servei i ajudar a dinamitzar el negoci del client.   

Per millorar la capacitat de servei, hem habilitat la solució Proteo Mobile. Es tracta de tauletes mòbils que porten els nostres gestors per acudir al propi negoci o la casa del client per tal de concedir-li operacions financeres de manera immediata i també per portar a terme altres gestions. Així, no cal que vagi a loficina bancària i aconseguim màxima proximitat i eficiència amb ell. Per tant, amb aquesta innovació digital, hem millorat la nostra capacitat de servei, sense renunciar al factor humà com és el contacte personal amb el gestor.  

Per ajudar a dinamitzar el negoci del client, hem creat la solució Kelvin Retail amb la finalitat de proporcionar-li un coneixement millor de la seva activitat per poder prendre les decisions més adequades que potenciïn les seves vendes. Es tracta doferir big data als comerços gràcies a la informació que semmagatzema als terminals de punt de venda (TPV) quan lusuari paga el que compra amb targeta. Amb aquesta innovació tecnològica, estem contribuint a fer que el comerç pugui millorar el seu negoci.

Aquesta combinació dinnovació, digitalització, tecnologia, valor i proximitat que desenvolupem ara amb els comerços i petits negocis és el camí per aconseguir el canvi de paradigma que el client espera. Si hi afegim la modulació de la nostra xarxa comercial amb la creació doficines multiubicació, pensades per prestar serveis de valor afegit al client per mitjà de gestors especialitzats, la posada en marxa del servei de Gestió Activa, dissenyat per gestionar en remot els clients que no trepitgen loficina, i latenció directa que donem a les xarxes socials, ens trobem davant daquesta transformació amb una visió de 360º.  

En resum, la transformació de què tothom parla lentenem com el camí per fer més estretes les relacions a llarg termini, basades en la confiança, lexcel·lència en el lliurament del servei, la transparència i la conveniència. El compromís principal sarticula en ladaptació tecnològica de productes i processos comercials i operatius, sense perdre de vista el factor humà com és lacompanyament al client mitjançant els gestors especialitzats.     

 

(Font/Imatge: Banc Sabadell)

Publicat el 30 de juny del 2016