colgeocat

Geoteca

El fin de los mitos geológicos: Lyell

Autor: Carmina Virgili
Edita: Nivola Libros
Any d'edició: 2003
Pàgines: 319
Tamany:

Aquest llibre és una biografia de Charles Lyell. Lyell és un personatge clau en la formulació, en el segle XIX, dels principis del raonament geològic i en la consolidació la geologia com a ciència. L’autora, a més d’analitzar la vida i l’obra d’aquest personatge, ens introdueix en la geologia del segle XIX i ens invita a conèixer molts altres personatges que van integrar la geologia d’aquella època: Hutton, Werner, William Smith, l’autor del primer mapa geològic d’un país, Humboldt, Agassiz, Darwin, Cook….
El llibre, seguint el fil de la vida de Lyell, també parla de la geologia del nostre país al segle XIX, i ens presenta els contemporanis a Lyell: Ezquerra del Bayo, el seu traductor, i en Francesc Bolòs estudiós dels Volcans d’Olot. En relació als volcans d’Olot, l’autora explica breuement l’història sobre la descoberta i estudi d’aquest volcans.
Es un llibre excel·lent i de fàcil lectura, amb moltes il·lustracions i mapes, i que pot ajudar-nos a superar una “assignatura pendent “ que es conèixer la història de la nostra professió i del “principis” que la organitzen.
La doctora Carmina Virgili, geòloga, es una de les primeres dones catedràtic a Espanya. Es una persona amb un destacat currículum tant acadèmic com polític, entre moltes altres coses va ser Secretaria d’Estat d’Universitats i Investigació.